Cestování

Vodácká akce trochu jinak

Vodáci se velmi rádi sdružují do skupin. Mohou to být rodiny s dětmi nebo party mladých nadšenců, putovní vodácké tábory, akce zaměstnanců od jedné firmy, zkrátka málokdy se stává, že tu narazíte na nějakého jednotlivce nebo pár, kteří by se plavili úplně sami. Plavba po řekách se také obvykle považuje za životní styl, jistý druh zábavy, v průběhu plavby se ve vhodných úsecích sráží lodě k sobě a popíjí různé drinky, konzumuje svačina, vypráví příběhy, někdo je dokonce ochoten na campingovém vařiči ohřát vodu na kávu, zkrátka je tu veselo, a mohou tu vznikat i nová přátelství.

Český Krumlov

Přátelství bylo snadné navázat i díky laminátovým plavidlům, která se v případě nějaké kolize a vzniku trhliny musela lepit, a když jste sháněli lepidlo a tkaninu, mohl vám je zapůjčit úplně cizí člověk z jiné party. A pro podobné situace (a nejen kvůli nim) se pak hodí mít tričko s potiskem, se jménem či přezdívkou. Bavlněná trička jsou velmi levná, i ta z kvalitního materiálu, a nechat je potisknout vás také finančně nezruinuje. Máte naopak věčnou památku na vodácké putování – originální a jedinečnou.

jez v Českém Krumlově

Namalujte si trička na vodu

Nápisy na tričkách můžete nechat vytisknout profesionální firmou, anebo je zhotovit sami. Je to sice pracnější, ale je to činnost, která vás může bavit s vědomím, že každého, kdo tričko oblékne, osobně znáte. A jaké náměty na trička zvolit?

Rozhodně se vyhýbejte tradičním trapným záležitostem, jako jsou různé kotvy, kapříci, pádla a vodácké výrazy, související s plavbou. Na trička patří spíše vaše společné logo, např. plaví-li se parta firemních zaměstnanců zahradnictví, hodí se přezdívka doplněná květinou, pro instalatéry třeba hasák, pro školní výlety logo školy a městský či obecní znak atp. Barvy na tričkách bývají netoxické a hlavně trvanlivé, takže trička lze prát v pračce i bez rizika poškození nápisu.