Nezařazené

Jaké vlastnosti můžete očekávat od dřevěných palet

Vyřazené přepravní palety se ještě před pár lety likvidovaly jako odpad, dnes jsou perfektním materiálem pro zhotovení různých druhů nábytku. Vyrábí se z nich psací a konferenční stolky, police, křesla, sedací soupravy, jednolůžka a dvojlůžka a dokonce i zahradní houpačky a chatky.

Euro palety

Proč důvěřovat nábytku z palet

Snadno se vyrábí – rozměry většiny značkových palet paletymorava.cz jsou shodné, tím pádem jste ve výhodě, když je potřebujete skládat na sebe a různě spojovat. Máte vlastně k dispozici dokonalou stavebnici, kterou stačí jen pospojovat a povrchově upravit. Některé palety můžete rozebrat a využít latě pro vylepšení stávající konstrukce, pro výrobu regálů polic atd. A jestliže vám schází inspirace, co z palet se dá vlastně vyrábět, pak listujte Internetem a objevíte stovky až tisíce různých možností.

přepravní palety

Je neokoukaný – krása dřeva spočívá v tom, že letokruhy vytvořil živý organismus, a to je něco naprosto odlišného od uměle zhotovených laminátových imitací. Takový materiál se vám neokouká, podobně jako třeba dekorace v bytě zajištěná živými rostlinami.

Každý kus je originál – patříte-li k lidem, co rádi tvoří věci podle svého, pak by se vám přepravní palety mohly hodit k výrobě nábytku, který v žádném obchodním centru ani v prezentaci na online či tištěném katalogu nezahlédnete. Můžete se některými hotovými kousky inspirovat, ale stejně pravděpodobně nakonec zvolíte variantu takovou, co vám bude nejlépe „sedět“.

Nerozpadne se pod vámi – když si pořídíte lůžko, byť z masivu, zpravidla půjde o montovanou stavebnici. Bude doplněna lamelovými rošty a tím pádem půjde o relativně křehký kus nábytku. Rozhodně to nebude prostor, kde by mohly děti skákat jako na trampolíně. Anebo se vám tu může přihodit nějaká nepříjemnost s vrzáním nebo rozložením konstrukce při milování. Tohle se vám nemůže na posteli z palet stát. Jestliže je napevno dobře spojíte vruty nebo šrouby, pak si uvědomte, že každá z palet unese statickou zátěž i dvou tun.